Met de Open Dag App wordt de Open Dag een beleving en geen momentopname!

De keuze voor een school is een belangrijk moment. Zowel voor kinderen en ouders, maar ook voor de scholen zelf. Waar wordt de keuze op gebaseerd? Een belangrijk moment hierbij is de open dag.

De beleving van een open dag voor een leerling en ouders blijkt steeds meer een momentopname waarbij factoren van grote rol spelen waar je als school weinig invloed op hebt. Is het ‘s morgens bij de ene school slecht weer en bij de andere school ‘s middags mooi weer, is het toevallig net erg druk, of wordt de rondleiding gegeven door een leerling die zich erg onzeker voelt. Hierbij komt dat een nieuwe, vaak grotere, school vaak erg overweldigend over kan komen op een kind waarbij er in een zeer korte tijd een enorme hoeveelheid informatie over een kind en de ouders wordt uitgestort.

Belangrijk dus om een bredere beleving te creëren rondom een school en een open dag. Een beleving waarbij de school breder wordt neergezet en er meer mogelijkheden zijn dan alleen dat ene moment!

Een eigen “Open dag App” kan hierbij een uitkomst bieden. Voor zowel kinderen als ouders is de telefoon en het gebruik van apps inmiddels het hoofd communicatiemiddel.

Met een eigen “Open dag App” kunnen kinderen en ouders zich beter voorbereiden op de open dag door bijvoorbeeld al zicht te hebben op het programma, het aanbod van de school en de open dag en kunnen ze zich wellicht alvast inschrijven voor proeflessen.

Tijdens de open dag hebben kinderen en ouders direct overzicht van alle activiteiten en wat waar te doen is. Na de Open Dag kunnen de kinderen en ouders alle informatie handig nog eens teruglezen en via filmpjes, fotoalbums en bijvoorbeeld leerlingen vlogs een beter beeld van de school krijgen. Ook biedt de app mogelijkheden om kinderen en ouders verder te informeren over het inschrijfproces als ze kiezen voor jouw school.

Voor de school biedt het de mogelijkheid om kinderen en ouders beter te informeren, voor, tijdens en na de open dag. Via de nieuwe media kan de beleving die je als school wil uitstralen nog beter vormkrijgen en minder moment afhankelijk maken. Ook kun je kinderen en ouders via pushberichten bereiken en ook op andere momenten aan je binden. Je bent tenslotte altijd binnen handbereik van de kinderen en ouders.

Ook kunnen kosten worden bespaard doordat minder geld uitgegeven hoeft te worden aan drukwerk.

Met de Open dag App heb je meer binding met de kinderen en ouders, kun je kinderen en ouders breder en over langere periode informeren en geef je jouw school de moderne uitstraling die het verdient!