App voor open dag

Waarom een app gebruiken op jouw open dag?

Het wordt steeds zichtbaarder dat papierwerk plaats maakt voor digitale oplossingen. Deze verandering is te zien in zowel de zakelijke markt als privé. Personen neigen steeds meer naar online communicatie. Scholen kunnen daar op inspelen met een eigen app. Want niks is makkelijker dan alle ouders en leerlingen bereiken via één communicatie platform. Met de app van Open dag App houden leerkrachten en scholen meer tijd over voor de kinderen. Dit omdat de communicatiestroom met de betrokkenen in één klap een stuk minder tijdrovend is geworden.

App vs. website

Vele scholen zijn al in het bezit van een website. Een website is een handig communicatie platform om betrokkenen snel te bereiken. Echter is een website iets minder gebruiksvriendelijk wanneer je deze vergelijkt met een app. Dit omdat je voor het openen van een website meer handelingen moet verrichten. Een app kan daardoor een mooie aanvulling zijn op jouw website. Heeft jouw school binnenkort een open dag? Dan kunnen toekomstige leerlingen en ouders zich alvast inlezen via de app. Daarbij is het gebruik van een online communicatiemiddel ook goed tegen papierverspilling. Dit omdat je normaliter bij een open dag allerlei folders moest laten drukken, zodat iedereen wegwijs wist binnen het gebouw. Door gebruik te maken van een app kan deze informatie voortaan online gedeeld worden.

Functionaliteiten

In de Open dag App heb je als school de mogelijkheid om informatie te delen met gebruikers. Mochten mensen niet in de gelegenheid zijn om naar de open dag te komen,  kunnen zij via de app alsnog goed geïnformeerd worden over de gang van zaken binnen de school. Zo kun je bijvoorbeeld een filmpje maken over de indelingen van de les, maar ook over hoe de school er van binnen uitziet. Daarnaast kun je ook de activiteiten kalender inzetten. Zo wordt het in een overzicht duidelijk op welke tijden en op welke locatie er een informatie bijeenkomst wordt gehouden.

Speurtocht

Een unieke functionaliteit van de Open dag App is de speurtocht functie. Door het inzetten van QR-codes door de school kun je met de speurtocht functie leerlingen op een speelse wijze kennis laten maken met de school. Elke QR-code is voorzien van een nieuwe opdracht/ vraag. De speurtocht functie kun je ook inzetten zonder QR-codes. Daardoor  kun je de speurtochtfunctie ook online inzetten wanneer de open dag niet fysiek door kan gaan. Deze functie is ideaal om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat de gebruikers bepaalde informatie niet mogen en kunnen missen.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de Open dag App? Vraag een gratis test app aan voor jouw school en ervaar de voordelen.